Bouw en techniek heeft meer vrouwen aan de top nodig

BLOG
Projectmanagement
Innovatie
Silvia Gioja
BIM-expert
10 januari 2022

Er zijn te weinig vrouwen werkzaam in de bouw. En de vrouwen die er werken, krijgen niet voldoende betaald en niet voldoende kansen. Dat valt te lezen in allerlei rapporten, oud nieuws? Absoluut. Maar treurig genoeg nog steeds enorm actueel. Silvia Gioja, BIM-expert, leidinggevende én vrouw is als het aan haar ligt niet lang meer een uitzondering.

Door alle obstakels die ze heeft overwonnen en door de opofferingen die ze heeft gedaan, weet ze dat vrouwen bijzonder veel in hun mars hebben. Dus, waar blijven al die technische dames? Silvia Gioja, BIM-lead mobiliteit bij Arcadis in België, breekt een lans voor dames in haar werkveld. Want, zoals ze zelf zegt: “Vrouwen willen naast moeder ook manager zijn.” 

BIM-specialist

Haar tongval verraadt dat Antwerpen haar woonplaats is, maar niet haar geboorteland. Ergens doet haar naam dat al vermoeden. Deze Italiaanse dame weet zich in meerdere talen feilloos uit te drukken als het gaat om zaken die zij belangrijk vindt. Een van die zaken is meer vrouwen in het werkveld. Maar wie is deze vrouw zelf eigenlijk? “Ik ben een BIM-specialist, een inspirerende collega, een moeder, avonturier, reiziger en genomineerd voor bouwvrouw van het jaar in België.” Door Covid-19 is de prijsuitreiking helaas verschoven naar een nog onbekende datum. “Heel spannend. Dit zou de kers op de taart zijn na mijn verhuizing naar België.”

Zonder conditionering

“Mijn ouders lieten mij keuzes maken zonder mij te conditioneren.” Nu – jaren later – blijkt hoe belangrijk dit is geweest voor haar als mens. Het heeft ongetwijfeld geholpen bij het vormen van haar visie over diversiteit en inclusiviteit. Want dat iedereen er gewoon bij hoort, is voor haar geen misschien. Hoe breder het palet van talenten en karakters, hoe beter de uitkomst. 

Dit is waar Silvia voor heeft gekozen: “Ik ben cum laude afgestudeerd als ingenieur bouwkunde en architectuur. Daarna ben ik intensiever gaan werken met BIM, een intelligent alternatief voor traditionele architectuur.” Silvia haar carrière begon met gebouwen, maar in de loop der jaren heeft ze zich ingegraven in ondergrondse werkzaamheden en tunnels. Ze heeft gewerkt in Italië, in Qatar en nu dus in België. Haar man kreeg een aantal jaren geleden een kans bij onze zuiderburen en dat betekende voor Silvia dat ook haar leven in een maand tijd volledig veranderde. 

België 

“De omgeving is hier zo anders. Het eerste wat me opviel, was al dat water en geen bruggen over de Schelde in Antwerpen.” Nu weet ze dat dat te maken heeft met de compositie van de grond en dat dat de mogelijkheid biedt om te komen tot geavanceerde oplossingen. Economisch gezien is het met alle bedrijvigheid op de Schelde zelfs voordeliger om tunnels te bouwen dan hele hoge bruggen. 

Ze start in 2018 met werken voor Arcadis België. “In die drie jaar tijd heb ik veel geleerd en ben ik doorgegroeid van BIM-coördinator naar BIM-lead mobiliteit.” Drie jaar geleden startte ze met de renovatie van tunnels in Vlaanderen. “Eén van de meest iconische projecten waarin ik een BIM-rol had. We moesten de tunnels renoveren, ze waren in de jaren 60 gebouwd en dus oud en niet veilig. Ik controleer de kwaliteit van het model, de diverse disciplines en zorg ervoor dat de modellen gebruikt kunnen worden voor de hele levenscyclus van het asset.” 

Winnaar WICE Award

Zodra ze begint te praten over tunnels, en dan zeker in combinatie met het thema duurzaamheid, is ze niet meer te stoppen. En haar gepassioneerde verhaal en aanpak vallen op. Silvia mag bijna een eigen prijzenkast gaan aanschaffen. Zo heeft ze de European Women in Construction & Engineering al eens binnengesleept. In de categorie Tunneling & Underground Construction. “Deze prijs is het gevolg van mijn keuzes”, zegt ze. De bijdrage van vrouwen in de bouw en techniek wordt met deze prijs erkend. En terecht. Ze is de eerste Italiaanse dame en de eerste vrouw binnen Arcadis die deze prijs in deze categorie ontvangen heeft, vanwege haar houding en haar vaardigheden met betrekking tot BIM en duurzaamheid. 

Voorbeeld 

Wat in haar hele verhaal hoorbaar is, zijn haar positiviteit en haar streven naar verbetering. “Ik hoop een voorbeeld te zijn voor andere vrouwen, ik wil andere vrouwen inspireren om de stap te zetten naar onze sector en mee te werken aan grootse bouw- en infrastructuurprojecten. Hopelijk ben ik een toonbeeld voor hen op het gebied van veerkracht, groei, mindset en multitasken.” 

En daarmee zijn we natuurlijk aangekomen bij een bijzonder prangende vraag. Waarom hebben die vrouwen überhaupt een voorbeeldfiguur nodig? “Er is een enorme gender-carrière-gap.” Silvia wil dat we dit gat overbruggen. “Voor dezelfde functie verdienen vrouwen met hetzelfde cv gemiddeld minder. Het duurt voor vrouwen ook veel langer om een goede positie in het bedrijf te krijgen. Het gaat hierbij om participatie en betrokkenheid.” Lekker dan, sta je als vrouw bij aanvang al 2-0 achter, niet alleen qua inkomen, maar ook qua promotiekansen. “Indien niet reeds voorzien, laat vrouwen in relevante rollen werken voor hetzelfde loon als mannen.” 

Aan de top

Het allermooiste is dat de technologische veranderingen en de digitalisering kunnen bijdragen aan het dichten van deze kloof, vertelt ze. “Er zijn nieuwe professies nodig.” Denk alleen even aan BIM. “Ik ben de enige vrouwelijke BIM-manager binnen mijn Arcadis-kantoor.” En bij Arcadis ligt dit niet aan de werkgever. Arcadis houdt zich juist bezig met participatie. Het is hun ambitie om over een aantal jaar 40% vrouwelijke ingenieurs in dienst te hebben. Maar de vrouwen voor deze posities moeten er natuurlijk wel zijn. De branche snakt echt naar vrouwen op hogere posities, volgens Silvia. “Bij vacante functies moet er meer aandacht komen voor diversiteit en inclusiviteit. Je moet meisjes vanaf de middelbare school al bewust maken van hun mogelijkheden. Dat kan echt een verschil maken voor hun loopbaan.” 

Complementair 

“We moeten bouwen aan de loopbaankansen van meisjes. Discriminatie verstikt kansen en kansen zijn nodig voor de economie.” Silvia is daar een echte voorvechtster van, want ze maakt deel uit van verschillende associaties om vrouwen de bouw en techniek in te krijgen en ze ook nog eens daarin te houden. “Het is belangrijk dat vrouwen en mannen met elk hun eigen kenmerken complementair aan elkaar kunnen werken.” Zo niet, kost dat gewoon geld. Het welvaartsverlies door de loonkloof en het tekort aan vrouwen aan de top bedraagt 50 miljoen euro in Europa. McKinsey heeft onderzoek gedaan naar participatie en aangetoond dat meer vrouwen aan die bewuste top zorgen voor betere bedrijfsprestaties.

Balans werk-privé

De bottleneck voor veel vrouwen is het vervullen van een moederrol én een rol van leidinggevende tegelijkertijd. Laten we het daar eens over hebben. Silvia komt met schokkende voorbeelden. “In Italië verlaten vrouwen vaak hun baan na hun zwangerschapsverlof. Door de zeer ongunstige omstandigheden of omdat je gewoon wordt ontslagen.” Er zijn simpelweg geen faciliteiten om vrouwen door te laten werken. Hoe regelt Silvia de balans dan tussen werk en privé? “Ik heb werk met efficiënte processen en workflows. En buiten werktijd werk ik niet. Met mijn zoon ben ik ook druk en daarnaast heb ik veel passies. Vrouwen zijn altijd bang dat het niet samengaat, daarom kan ik het niet laten om te praten over balans. Je moet je beschikbare tijd beschermen en prioriteiten stellen. Dat betekent ook nee zeggen en delegeren.” 

En nu hoef je geen vrouw te zijn om te weten hoe graag vrouwen de controle houden, dus nee zeggen en delegeren … kun je dat ook leren? “Ik heb ook controle nodig over mijn werk, maar ik heb geleerd dat je andere mensen erbij moet betrekken. Het is ook belangrijk voor hen om te groeien. Andere mensen kunnen jouw werk ook doen. En nu heb ik een team, ik moet delegeren.” En daarachteraan vertelt ze: “Ik probeer ook thuis taken te delegeren naar mijn man. We verwachten een tweede kindje en soms ben ik gewoon moe”, lacht ze. Silvia houdt alle ballen hoog en is enorm succesvol in wat ze doet. Hoe complementair en succesvol wordt er bij jou gewerkt?