Urban Cast 

1x per maand bespreken wij in de Urban Cast een onderwerp dat een professional uit de Urban-Innovators community bezighoudt.

Luister de Urban Cast nu ook op Spotify:
Listen on spotify

April 2021 - aflevering 5
Werken met de watervalmethode én scrum principes bij bouwprojecten?

Frank van der Heijden neemt de luisteraar mee in zijn ervaring als projectmanager in de civiele techniek, waarbij hij werkt vanuit de mix van scrum technieken en de waterval methode (van ontwerp, voorbereiden en uitvoeren) te doorlopen. Naast de bekende watervalmethode legt Frank uit dat men de principes van scrum heel goed kan toepassen bij (complexe) bouwprojecten.

 

Maart 2021 - aflevering 4
'Wat is de overeenkomst tussen het Romeinse leger en het BIMloket?

Over hoe de ontwikkeling van leiderschap en de ontwikkeling van standaarden niet per sé in dezelfde volgorde of richting lopen. Waar in het Romeinse leger de standaard de richting duide waarin het leiderschap - de generaals - hele legioenen wilden bewegen, is een standaard tegenwoordig de kartrekker van leiderschap. Luister naar het verhaal van BIM-adviseur Ronnie Lauxen.

Februari 2021 - aflevering 3
'Integrale samenwerkingen en sociale innovatie binnen projecten'

Tijdens deze aflevering neemt David Becking de luisteraar mee in het succesvol inrichten van projecten, het belang van een project-startup, het Pareto-principe, onderlinge samenwerkingen en zijn oproep om te focussen op sociale innovatie.

Luister naar het verhaal van David Becking, Project-/procesmanager.

Januari 2021 - aflevering 2
'WNR renoveert woonlastenneutraal en garandeert laag energieverbruik'

Een duurzame en comfortabele plek om te wonen, met net zoveel energieopwekking als de bewoner verbruikt. Dat is haalbaar én betaalbaar met de aanpak van WNR. Onze bouwteams versnellen duurzame renovaties op kosten van de huidige energierekening.

De bewoner betaalt niets extra als het huishoudboekje op orde is en krijgt een moderne woning of appartement zonder aardgas met blijvend lage woonlasten. Dankzij voorspelbare energieprestaties die wij 30 jaar garanderen.

Luister naar het verhaal van Walter van Steenis, directeur van WNR.

 

December 2020 - Aflevering 1

'Het platform voor bouw en civiel' 

Tijdens een wandeltocht in Oud-zuilen vertelt Ard Kistemaker (mede-oprichter van Urban-Innovators) over Urban-Innovators, hét platform voor de bouw en civiele wereld. Hij geeft antwoord op vragen als: waarom is dit platform opgericht, wat wordt er bedoeld met de peer-to-peer benadering, voor wie is het platform en wat heeft een professional eraan?
En... een concrete oproep op het einde.